In mijn praktijk en tijdens trainingen kom ik heftige verhalen tegen.

Mensen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik, kampen met heftige gezondheidsproblemen, vastzitten in een burn-out of depressie. En wat ben ik dankbaar dat ik deze mensen mag helpen. Ik kan dat goed, ik versta mijn vak. Mensen zijn mij ook dankbaar en kunnen weer genieten van een betere gezondheid en meer geluk.

En dan krijg ik als therapeut zelf mijn uitdagingen….

Mijn uitstrijkje was in november niet goed, financiële struggles door een minder oplettende boekhouder, uitdagingen in mijn huwelijk en intens verdriet van mijn lieve vriendinnetje… Dan sta je weer even met 2 benen vol in de klei.

En dan? Ik weet het voor anderen altijd zo goed. Ik kan iedereen helpen en al mijn aandacht en liefde geven. Ik zorg voor de mensen om me heen en iedereen kan altijd bij me terecht. Tja en toen was ik aan de beurt.

Na de eerste schrik dat ik het hpv-virus heb, ben ik aan de slag gegaan met voeding en suppletie want ik ben toch niet voor niets orthomoleculair voedingsadviseur! Een bloedtest bij mezelf gedaan en met hulp van een collega therapeut hebben we een plan gemaakt om het virus aan te pakken en dat lukt aardig 👊🏻

Financieel ben ik er weer helemaal bovenop. Ik heb heel hard gewerkt de laatste maanden en ben anders in mijn bedrijven gaan staan. De avonden werk ik niet meer en besteed ik met mijn gezin en ben ik creatief bezig met het bedenken van nieuwe lesmethodes.

Het voelt of ik een winterslaap heb gehad onder een veel te dikke zware deken en ik nu weer ontwaak. 

En mijn huwelijk… Vergeven doe je voor jezelf (maar f*ck wat is dat soms zwaar en pijnlijk), maar ik heb het gefixt. Door deze storm te doorstaan heb ik iets moois ontdekt in mijzelf en mijn leven: echte rust.

Ik merk dat ik altijd op zoek ben geweest naar iets, een doel of wat dan ook… ik weet nu dat ik niet langer hoef te zoeken en de stilte in mij huist. Het is er altijd en altijd beschikbaar. Pijn is groei en ik voel dat ik als mens weer een stukje gegroeid bent.

En dan, net als in de lente, ontspringen er zaadjes. Ontstaan er kansen en nieuwe mensen op mijn pad. Samenwerkingen worden anders en er ontstaan weer nieuwe verbindingen. De intense rust die ik nu ervaar is het mooiste kadootje war ik mezelf kon geven.

Ik zoek niet langer buiten mezelf….
                                    Ik heb mezelf werkelijk gevonden ❤

Share This