Druk druk druk….

Het lijkt wel of iedereen er last van heeft. Laatst wilde ik gezellig een bakkie doen met een vriendin dus werden de agenda’s naast elkaar gelegd. Over drie weken konden we een gaatje vinden. En ik moet toegeven, ik hou van een druk leven, maar drie weken voor een bakkie da’s toch wel erg! “Eigenlijk zou ik meer tijd vrij moeten houden in m’n agenda voor qualitytime” of zoals Miranda altijd zegt; “Me Time”.

Waar haal ik de tijd vandaan?

De werkende moeders onder ons zullen het vast herkennen. Je wilt er altijd zijn voor de kids, vriendjes en vriendinnetjes zijn altijd welkom, we rijden van de sportschool naar muziekles en daarna nog even helpen met het huiswerk. Maar je wil je ook 100% inzetten voor je baan. Zelf heb ik als parttimer soms het gevoel dat ik minder gewaardeerd wordt, minder serieus genomen wordt. Dus loop ik nog een stapje harder om te bewijzen dat je ook in drie dagen veel kunt doen en nuttig bent voor het bedrijf.

Op de dagen die dan overblijven ben ik druk met m’n bedrijf, ik wil groeien, ik wil meer klanten. Ik wil doen waar IK blij van wordt zonder dat ik me hoef te bewijzen bij mijn baas. Maar waar haal ik de tijd vandaan?

Ik wil ook nog even langs mijn moeder, ze is de jongste niet meer en sinds het overlijden van mijn vader toch ook maar alleen. Daarna snel nog even een boodschapje doen, koken en een was in de machine. Toch nog even mijn werkmail checken en m’n online socials bijwerken. Pfff de sportschool slaan we maar een dagje over, ik loop wel een extra lang rondje met de hond. Vanavond nog even in de boeken, wat is die opleiding onwijs interessant en gaaf om te doen!

STOP!

Maar hoe druk mijn dag ook is, ik maak altijd tijd voor een momentje niks. Gewoon even niks, met een heerlijke cappuccino ga ik heel bewust even zitten, liefst in m’n tuin…  zonder laptop, zonder telefoon… Ik doe mijn ogen dicht, adem een paar keer diep in en geniet! Ik geniet van het momentje niks, soms maar een paar minuten, soms langer. Ik hoor de vogels fluiten, ik zie hoe mijn planten knoppen krijgen, Yes! het voorjaar komt eraan. Het is heerlijk en het helpt me om daarna alle ballen weer in de lucht te houden, echt! probeer het maar eens!

Liefs Mar

 

Share This