Coaching voor bedrijven

 

Als wedergeboren Christen weet Miranda als vrouw, moeder en ondernemer hoe het is om tussen alle druktes door haar lichaam en geest gezond te houden. En dat is niet altijd makkelijk. Het is soms heel verleidelijk om even makkelijk te eten, achter je laptop te blijven zitten of de sportschool maar een keertje over te slaan.

God staat bij mij op 1 bij alles wat ik doe. Dus ook bij mijn gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Door dicht bij Hem te blijven, te struikelen en weer op te staan, heeft Miranda diverse opleidingen gevolgd om nu anderen te helpen.

Zo heeft zij o.a. orthomoleculaire voedingskunde, diabetes omkeerbaar, darmgezondheid en pastorale coaching gestudeerd. In november 2023 heeft zij de opleiding Leefstijlcoach, waarbij “bewegen als medicijn” centraal staat, afgerond. Miranda is al ruim 12 jaar actief als leefstijlcoach

 “Mijn trainingen zijn praktisch, direct toepasbaar en conform de normen en waarden uit de Bijbel. Ik vind het geweldig om mensen na de training enthousiast te zien worden om beter voor zichzelf te gaan zorgen. Ik mag nu al mijn ervaringen en opleidingen inzetten om anderen te dienen. Ik hou ervan!”

Als leefstijlcoach kom ik diverse mensen tegen. Elk met een eigen persoonlijkheid, karakter en de uitdagingen van het leven. Juist de verschillen in mensen vind ik zo leuk. Ik laat een ieder in zijn/haar waarde en heb respect voor het niveau waar iemand op dat moment is. “Door de liefde voor mijn medemens en de passie voor mijn vak is iedere training heel waardevol.”

Miranda geeft trainingen voor groepen of 1 of 1 (persoonlijk begeleiding).

“De trainingen met collega’s zijn altijd zo leuk! Mensen kennen elkaar al, maar door deze trainingen leren ze ook andere kanten kennen en dat is zo waardevol. Zo kom je tot de kern van de mensen en vanuit daaruit ontstaat verbondenheid, liefde en een hechtere band.”

De trainingen worden op een praktische manier en in begrijpelijke taal gegeven. Geen moeilijke termen of ingewikkelde recepten, maar toegankelijk en toepasbaar in het dagelijkse (drukke) leven.

Miranda is vrouw van Ard en samen runnen zij Bureau Leefstijl

“Als moeder weet ik hoe belangrijk het is om tijd te maken voor ons gezin, gezellig met elkaar te eten en een gezonde maaltijd voor te schotelen. Als ouders ben je toch het voorbeeld voor je kinderen, ook als het gaat om een gezonde leefstijl.

Belangrijk is een juiste balans tussen werk en privé, voldoende slaap, beweging en ontspanning.
De oefeningen om te bewegen die zij geeft zijn simpel maar doeltreffend (en thuis te doen).

Na alle workshops krijgen de medewerkers een hand-out en een “checklist gezonde leefstijl” uitgereikt. Dit ter ondersteuning om een gezonde leefstijl te starten én vast te houden.

 

Leven vanuit Zijn kracht

Maar al te vaak hoor ik dat mensen te lang door gaan, en de signalen van hun lichaam negeren.

Ze spreekt uit ervaring: “Zo was ik ook vlak na mijn bekering. Ik wilde alles doen en iedereen helpen. Maar het is juist zo belangrijk dat je eerst dat fundament bouwt met Jezus. Dat je weet wie je bent in Hem. Dat je Zijn stem kunt verstaan. Wanneer je te druk bent met ‘goede’ dingen doen en Zijn stem niet meer verstaat, doe je dingen vanuit eigen kracht. Ik kwam erachter dat ik niet alles hoef te doen, alleen wat God van me vraagt. Waarvoor Hij me geroepen heeft. Toen ik dat eenmaal pakte, kwam er zo’n rust!”

Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid. Een sombere geest verzwakt het lichaam.
Spreuken 17:22

 

Hoe hou je je lichaam gezond? 

Het is echt niet zo lastig als het lijkt. 
Wat stop je in je mond en wat doet het in je lijf? Ik neem je mee op reis door jouw spijsverteringsstelsel en geef je praktische informatie die je meteen toe kunt passen. Wat zijn goede koolhydraten en wat doen eiwitten in je lichaam? En wat is dat toch met vet, wat mag je nog eten?

We gaan op begrijpelijke taal dieper in op de biochemische processen in ons lichaam, en we nemen een kijkje in onze darmen en ons microbioom. Het gezond houden van onze organen is zo belangrijk! We gaan het ook hebben over je lever en alvleesklier, welke vetten je wel of beter niet kunt eten, wat doen suiker en zoetstof in je lichaam en nog veel meer.

Ook bespreken we waarom veel mensen tegenwoordig een voedingsintolerantie, hoge bloedruk, diabetes type 2 of problemen met hun darmen hebben (prikkelbaar darm syndroom).

Er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Miranda heeft een groot netwerk van professionals, dus er is altijd een antwoord op jouw vraag.

Kortom, veel informatie om gezonder en bewuster te gaan eten!

 

Of weet u niet dat uw lichaam een tempel is van de heilige Geest, die in u woont en die u ontvangen hebt van God? Weet u niet dat u niet van uzelf bent? U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam.
1 Korintiërs 6:19-20

Ervaringen van medewerkers

Ik heb veel geleerd over slaap, hygiëne, invloed van suiker inname, kracht van: mind en “Me time”.  Ik zou deze training zeker aanraden al is het tijdrovend maar we besteden wel tijd aan dingen die ons eigenlijk niet zoveel kunnen helpen als dit.

Tijd voor je zelf maken is heel belangrijk! Miranda luistert heel goed naar de groep en naar elke aparte persoon.

Arlette

Een aanrader voor iedereen die interesse heeft in het vergroten van je eigen inzicht in en het verbeteren van je eigen lifestyle en veerkracht.

Miranda brengt de workshop laagdrempelig en geeft praktische tips om dit toe te passen in het dagelijkse leven.

Kathelijn

Kennis opgedaan over voeding en met name heb ik beter geleerd wat bij mij past. Ik heb volgens mij nu een goede manier gevonden wat voor mij werkt qua voeding. Ik ben daardoor ook afgevallen en heb nu een gezond gewicht. Het was afwisselend en het is fijn dat er verschillende thema’s aan de orde kwamen. Prettige interactie. Miranda is gewoon een prettig mens, interactie is altijd prettig. Ze weet veel, maar staat ook open voor wat anderen weten/vragen.

Anneli

Wat een goede informatie, dit moet iedereen horen. Nu weet ik waarom ik altijd doe wat ik doe. Door deze workshop heb ik geleerd om dit anders te doen!.

Saskia

De gehele workshop heeft mij tal van handvatten gegeven om een `gezonde` wijze met voeding om te gaan en met diverse tools om vitaal en gezond ouder te worden. De workshop is met veel kennis van zaken gegeven en op een enthousiasmerende gebracht aan de deelnemers. Volgens mij is de workshops ook zeer bruikbaar voor de “jongere” collega’s, omdat een gezonde leefstijl zowel in werk als privé situatie eigenlijk  een vereiste is. Ook de afwisseling in de gehele training heb ik gewaardeerd, omdat dit voor iedere avond (na een dag werken) erg belangrijk is.

Miranda vraagt ook regelmatig om feedback om indien gewenst, de workshop wat aan te passen aan prangende vragen/kwesties die leefden in de groep. Ook dat houdt een training levendig.

Al heel lang volg ik trainingen, cursussen, workshops of masterclasses bij het DaVinci College. Als ik een top 3 zou mogen maken van al die vele trainingen etc. die ik heb gevolgd, zou deze workshop van Miranda er zeker bijstaan.  Wat mij wel opviel was dat ik de enige man was, maar volgens mij willen mannen ook gewoon vitaal ouder worden.

George

Meer informatie

Wil je meer informatie en/of een kosteloos kennismakingsgesprek, dan kun je altijd contact opnemen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Miranda de Groote
06-133 68 699
info@mirandadegroote.nl

Share This